Hlavní obsah

Tunisanovi hrozí za zneužívání dívek až dvanáct let vězení

– TÁBOR
Právo, pok

Až dvanáct let vězení hrozí sedmadvacetiletému Tunisanovi Mohamedu Ali Houatmiovi za pohlavní zneužití pěti nezletilých dívek. Případem se v úterý začal zabývat trestní senát táborské pobočky Krajského soudu v Českých Budějovicích. Muž, který má v Česku manželku a dvě děti, jakékoli násilí popírá.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Mohamed Ali Houatmia v soudní síni

Článek

Obžaloba Tunisana viní z toho, že před dvěma lety v Kamenici nad Lipou na Pelhřimovsku znásilnil tehdy čtrnáctiletou kamarádku své nevlastní dcery. Přes její odpor ji pak donutil k sexu i na společné dovolené v Tunisku. Tam údajně znásilnil i svou tehdy čtrnáctiletou dceru.

Od roku 2006 až do letoška také podle obžaloby dceru své manželky nejméně třicetkrát zneužil v bytě v Kamenici. Osahával ji, obnažoval se před ní a zasouval jí prsty do pochvy. Také ji prý přemlouval k orálnímu sexu. Zneužívat měl i další tři dívky, kamarádky své nevlastní dcery. Žádné z nich v té době nebylo 15 let.

Dívky tvrdí, že pohlavní styk a osahávání bylo nedobrovolné.

V Tunisku by mu hrozil mnohem přísnější trest

Hoautmia trvá na tom, že je nevinen. "Nic jsem neudělal. Chci tady zůstat, nechci zpět do Tunisu, chci se vrátit k rodině, a pomáhat dětem,“ řekl u soudu.

V rodné zemi by Hoautmiovi hrozil mnohem přísnější trest. Pokud by navíc dívkám bylo méně než deset let mohly by mu tamní soudy vyměřit doživotní či hrdelní trest.

Hlavní líčení bude pokračovat v lednu.

Reklama

Výběr článků

Načítám