Hlavní obsah

Rodiče popáleného chlapce skončili v cele

ČTK, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Rodiče rok a půl starého chlapce, který byl v sobotu převezen do nemocnice s popáleninami, jsou v policejní cele. Policie zadržela nejprve 47letého otce a po vyhlášeném pátrání i 33letou matku. Teď prošetřuje podezření, zda bylo dítě týráno. Chlapec je popáleninovém centru na pražských Vinohradech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Bylo popálené na nohou a v obličeji. Podle ošetřujícího lékaře se mohlo jednat o úmyslné ublížení, proto informoval policii,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková. Na ubytovně v Tlučné, kde rodiče s dětmi bydlí, zůstali bez dozoru tři malí chlapci.

„Jejich otec se údajně posilňoval v nedalekém hostinci. Po matce, kterou se nedařilo najít, bylo vyhlášeno pátrání,“ informovala mluvčí západočeské policie Martina Kohoutová. Podle slov lékařky popáleninového centra je chlapec stabilizovaný. Na těle, především na nohou, rukou a hlavě, má několik hlubokých popálenin. Jejich původ lékaři neznají. Může jít o popáleniny ale i rány vzniklé poleptáním.

Jiné známky násilí dítě na sobě nemá

„Není v ohrožení života,“ dodala v neděli policejní mluvčí. Starší sourozenci ve věku tři a čtyři roky našli útočiště v dětském domově u Plzně, kam je odvezla sociální pracovnice. Podle informací policisty nemají na těle žádné viditelné známky násilí.

V domově zůstanou do vyšetření případu. Matku policisté vypátrali a vyslechli ještě v sobotu večer. Otec byl pro podnapilost neschopen výslechu. Oba rodiče skončili se souhlasem státního zástupce v policejní cele.

Policie proti nim zahájila trestní řízení. „Čekáme na lékařskou zprávu a výslech otce," uvedla mluvčí. Pak se ukáže, zda může jít o trestný čin týrání svěřené osoby nebo ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám