Hlavní obsah

Vrah z ostravského baru unikal sedm let, chytli ho Švédové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédové zadrželi muže z bývalé Jugoslávie, který před sedmi lety vraždil v ostravském baru. Již tehdy ho české soudy poslaly do vězení na 14 let. Muž se však údajně skrýval na Balkáně v zemích, s kterými nemá Česká republika dohodu o vydávání osob. Muž byl dopaden, když vycestoval do Švédska.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Devětatřicetiletý muž vraždil 21. července 2001 v ostravském baru Venuše. Zde byl ženami odmítnut, když je žádal o tanec. Následně se dostal do konfliktu s Ukrajinci. Po potyčce z baru odešel.

Chvíli poté se však vrátil se svojí legálně drženou zbraní. Postřelil zde dva muže, přičemž jeden z nich na místě svým zraněním podlehl. Zraněna byla i 21letá Češka. Po střelbě násilník ihned utekl.

„Muž byl obžalován z trestných činů vraždy, pokusu o vraždu, výtržnictví a obecného ohrožení. V řízení proti uprchlému byl obžalovaný odsouzen k trestu odnětí svobody v délce 14 let,“ uvedla Gabriela Holčáková z ostravské policie. Podle ní navíc muž nesmí deset let držet střelnou zbraň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám