Hlavní obsah

Žena chtěla platit černobílou dvoutisícovkou

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Žena, která se protlouká životem, nepracuje, bere drogy a veškeré peníze prohraje na automatech, stanula ve čtvrtek před brněnským Krajským soudem. Jednatřicetiletou Moniku Picmausovou viní státní zástupkyně z padělání peněz, za což ji soud může poslat až na deset let do vězení. Žena se snažila platit bankovkami vyrobenými na obyčejné černobílé kopírce.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Monika Picmausová před soudem

Článek

„Obžalovaná si na nezjištěném místě opatřila dvě (falešné) dvoutisícové bankovky. V říjnu 2007 jednu z nich rozměnila v herně v Blansku a druhou dala jako úhradu dluhu Anastázii Vdolečkové z Blanska,“ pravila v obžalobě státní zástupkyně.

Picmausová se u soudu bránila s tím, že bankovky považovala za pravé. „Dostala jsem je od přítele, kterému je dal jeho kamarád. Tehdy byla tma a zima, měla sem zmrzlé ruce a tak jsem peníze rychle strčila do kapsy. Navíc jsme byli tehdy tři dny vzhůru a já už byla unavená. Majitele herny znám šest let, kdybych chtěla udat falešné peníze, šla bych tam, kde mě nikdo nezná,“ tvrdila Picmausová, která přiznala, že třikrát týdně bere pervitin.

Falešné bankovky měly podle vyjádření expertů České národní banky neumělou kvalitu, neboť byly vyrobeny zřejmě na obyčejné kopírce nebo tiskárně a ke všemu byly černobílé. Picmausová na nich ale podle svých slov nic zvláštního neviděla. Nekvalitní padělky obžalovaná udala velmi snadno.

„Paní mi podala v ruličce smotanou dvoutisícovku, já ji nijak nekontrolovala, dala jsem ji mezi ostatní peníze a rozměnila jsem jí. Až ráno mi majitel volal, že jsou v tržbě falešné peníze,“ tvrdila u soudu barmanka, která od Picmausové černobílou bankovku přijala. Verdikt nad ženou by měl zaznít na začátku ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám