Hlavní obsah

Opilec z Kyjova si léčil mindráky na manželce

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Když třiašedesátiletému Bohumilu Frýbortovi zkrachovalo podnikání, zhroutil se mu svět. Lék na své trápení začal hledat na dně sklenice s alkoholem. V opilosti pak ve svém domě v Kyjově napadal o rok mladší manželku.

Článek

Ta jeho řádění snášela až do 10. září 2007, kdy po ráně pěstí skončila v rukách lékařů se zlomeným nosem. Krajský soud v Brně ve čtvrtek Frýborta za týrání potrestal třemi roky vězení s podmínečným odkladem na čtyři roky.

„Od června 2004 v opilosti nejméně dvacetkrát napadl svoji manželku, bil ji pěstmi do obličeje i jiných částí těla, vyhrožoval jí zabitím a vyhazoval z domu. Žena před ním utíkala a venku před domem čekala, až obžalovaný usne, aby se mohla vrátit. S postupem času ale musela z domu utíkat i na několik dní,“ popsal divoké soužití soudce Miroslav Dlouhý.

Fyzické napadání vyvrcholilo loni v září. „Obžalovaný požadoval po ženě, aby šla pracovat na pole. Pak ji udeřil pěstí do obličeje a zlomil ji nosní kůstky. Napadená poté utekla z domu,“ prohlásil soudce.

Hájil se, že má ženu rád

Frýbort se hájil tím, že má svou ženu rád, ale neunesl tíhu situace. Prý utrpěl řadu traumat, pít začal po nepovedeném podnikání, útočila proti němu švagrová a v hospodě se mu prý "chlapi" smáli. „Potřeboval někoho, aby ho označil za strůjce svého neúspěchu a tím člověkem se stala osoba nejbližší, jeho manželka. Trest se soudu zdá přiměřený, nikterak přísný,“ zakončil soudce.

Podle Frýbortovy advokátky Evy Bártečkové bude mít ale příběh možná šťastný konec. „Přemluvil ženu, aby s ním znovu bydlela, aby to spolu zvládli. Léčí se ze závislosti na alkoholu. Říkal, že kdyby zbyl v domě sám, musel by si hodit mašli,“ řekla advokátka.

Reklama

Výběr článků

Načítám