Hlavní obsah

VIDEO: Cyklista okrádal na ulici, pak ho oloupil kamarád

– MORAVSKÁ OSTRAVA
Novinky, pno

Policisté na severu Moravy obvinili 24letého mladíka z Moravské Ostravy. Ten ve městě kradl ženám kabelky z rukou. Využíval k tomu svého bicyklu a momentu překvapení. Než se ženy vzpamatovaly, viděly nanejvýš záda ujíždějícího lumpa. Nakonec i na něj dopadla spravedlnost, když ho zachytil kamerový systém.

Článek

Scénář krádeží byl pokaždé stejný. Cyklista využil momentu překvapení, přijel k ženě zezadu, uchopil rukou kabelku. Oběti pak shodně uváděly, že se nezmohly na žádný odpor, jak byly překvapené. Lupič pak šlápl do pedálů a ujel.

Zlodějíček sportovec nebyl žádný troškař, během šesti stejných krádeží si přišel na desítky tisíc korun. Muž si vždy vybíral ženy starší padesáti let. Obviněn byl z krádeže a dalších skutků, hrozí mu až tři roky vězení. Naposledy byl letos v lednu odsouzen za krádeže k obecně prospěšným pracím.

Kuriózní jsou na sérii šesti případů dvě skutečnosti. Lidové rčení "zloděj okradl zloděje" je výstižné. Obviněný si odcizenou kabelku i jízdní kolo uschoval u stejně starého kamaráda. Ten kabelku, zřejmě bez vědomí obviněného, prohledal, našel platební kartu a bohužel také kalendář okradené ženy. Prohlédnutím kalendáře měl najít poznamenaný PIN kód.

Na cestě k penězům již nestála žádná překážka. Muž dvakrát vybral z bankomatu na ulici Hornopolní částku ve výši 5000 korun. Svému "parťákovi" však o výběru hotovosti nic neřekl. Neradostný fakt se tak obviněný dozvěděl až v průběhu prověřování od kriminalistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám