Hlavní obsah

VIDEO: Provozoval výlety do podzemí Brna, teď spadla klec

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Je libo cestu kanálem do podzemí Brna? Žádný problém. Alespoň ne pro muže, který výlety do kanalizace pod povrchem města organizoval opakovaně. S povoleními či bezpečností lidí, se kterými do podzemí sám ani nešel, si hlavu nelámal. Nakonec skončil v péči státní policie, do níž jej svěřili městští strážníci.

Článek

O podivných aktivitách muže dostali informaci brněnští strážníci. Proto se vydali oznámení prověřit, a měli úspěch. V historickém podzemí nalezli hned 16člennou skupinu, která nejspíš naletěla podvodnému organizátorovi těchto prohlídek. Strážníci museli podzemní návštěvníky vyvést zpět na povrch.

Podle mluvčí strážníků Denisy Kapitančikové odhalili městští policisté skupinu nic netušících návštěvníků podzemí krátce před tím, než jim organizátor začal na Zelném trhu dávat výklad. "Přitom jim dával podepisovat nějaký dokument, a jak později jednotliví účastníci přiznali, vyzval je k zaplacení dobrovolného příspěvku,“ řekla Kapitančiková.

Po chvíli se skupina přesunula k okraji náměstí a organizátor ukázal na kanálový poklop, který kryje technickou vstupní šachtu do rozsáhlého systému podzemních sklepů. Dva účastníci akce na jeho pokyn poklop otevřeli a po jednom začali sestupovat do podzemí. Strážníci vše celou dobu sledovali pomocí několika kamer kamerového systému.

"Jakmile skupina vstoupila do podzemí, byla ihned zadržena strážníky, kteří se pustili za nimi," doplnila Kapitančiková.

Reklama

Výběr článků

Načítám