Hlavní obsah

V nymburské nemocnici ordinoval opilý lékař

Právo, rap
NYMBURK

Opilý lékař s téměř dvěma promile alkoholu v krvi vyšetřoval pacienty na plicním oddělení nymburské nemocnice. Na jeho stav upozornili vedení nemocnice pacienti.

Foto: Profimedia.cz

Na opilého lékaře upozornili pacienti. Ilustrační foto

Článek

Ředitel na čtyřiapadesátiletého lékaře, který nejspíš pracoval v ordinaci opilý už několikrát, zavolal v pondělí dopoledne policii. Ta ho z nemocnice odvedla. „Kdybych neměl podezření, že tento lékař má problémy s alkoholem trvaleji, tak bych to neřešil přes policii, ale jen jako jeden exces,“ řekl Právu ředitel nymburské nemocnice Luboš Zimola.

Ředitel mu dá ještě šanci

Přesto svého zaměstnance z nemocnice nevyhodil a lékař se v úterý opět krátce objevil v ordinaci. „Pak zase odešel na policii, která jeho případ řeší,“ dodal ředitel. Lékaři s třicetiletou praxí, který je v nymburské nemocnici asi 10 let, policie naměřila v krvi 1,77 promile alkoholu.

Lékaři za to hrozí až jeden rok vězení, peněžitý trest a zákaz činnosti. Ředitel nemocnice ovšem dává doktorovi ještě šanci a chce mu pomoci.

„Může normálně, pokud bude ovšem střízlivý, nastoupit do práce. Ale mou podmínkou je, aby se léčil. Jestli ho potrestám nějakým peněžitým trestem, to zatím nevím, tady jsou i bez toho nízké platy a žádné velké prémie a odměny nebereme,“ dodal ředitel Zimola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám