Hlavní obsah

Za říjnovou smrt muže na závodech může ředitel rallye, tvrdí policisté

– OSTRAVA • Aktualizováno

Policie kvůli říjnové nehodě na závodním okruhu v Ostravě, při níž zemřel jeden člověk a další byl těžce zraněn, obvinila ředitele soutěže Adolfa Fešárka z trestného činu obecného ohrožení. K tragédii došlo na uzavřeném závodě Memoriál Miroslava Fajkuse, když vůz jednoho ze závodníků dostal smyk a vjel mezi diváky.

Foto: Právo

Vozidlo, které nehodu způsobilo

Článek

Zraněni byli celkem tři lidé, jeden z nich utrpěl poranění mozku a později zemřel. Další měl zlomenou pánve. Třetí utrpěl jen lehká zranění.

„Diváci, kteří se nacházeli v prostoru, kde se nehoda stala, tam neměli být. Prostor nesplňoval základní parametry,“ řekl vyšetřovatel Jaromír Vávra. Dodal, že diváci by správně měli být nad úrovní vozovky nebo za svodidly, divácký prostor byl ale ohraničen pouze páskou.

Policie vyloučila, že by měl být obviněn řidič auta. Ten prý za neštěstí nemůže. Je ale možné, že policisté obviní ještě další zástupce pořadatelů.  

Řidiči závodního vozu bylo teprve 16 let, což je ovšem podle Fešárka pro tento typ závodů, které probíhají na uzavřených silnicích v autech s obsahem do 1400 kubických centimetrů, věk zcela běžný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám