Hlavní obsah

Kvůli hromadné nehodě a havárii vodovodu kolabovala pražská doprava

– PRAHA • Aktualizováno

Ve Strakonické ulici u Lahovického mostu v Praze směrem do centra se krátce po sedmé hodině ranní stala hromadná nehoda pěti aut. Místo srážky bylo označeno pozdě, a proto se zde začala tvořit kolona. Nyní je však situace již stabilní. Neprůjezdný je levý jízdní pruh pražské magistrály. Silný provoz brzdí také také cestu přes Letnou.

Foto: Karolína Kudynová, Právo

Pražská magistrála. Ilustrační foto

Článek

"Při nehodě se nikdo nezranil, policie uzavřela levý jízdní pruh před mostem," potvrdila mluvčí pražské policie Eva Brožová s tím, že nehoda byla nahlášena v 06:54.

Na magistrále v ulici Mezibranské byl navíc uzavřen jízdní pruh směrem z města kvůli sobotní opravě vodovodu. Proto byl průjezd Prahou v pondělí ráno a dopoledne velmi obtížný. V současnosti by však již měla mít firma práce na vodovodním řadu hotovy, řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Mikulovský.

Podle mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Marcely Dvořákové v sobotu technici PVK na rohu Mezibranské a Sokolské ulice opravovali havárii vodovodního řadu o průměru 30 centimetrů.

"Havárie byla odstraněna. Lidem byla obnoveny dodávky vody," řekla mluvčí. Doplnila, že v pondělí se budou provádět asfaltérské práce. Magistrála by měla být plně průjezdná do 15:00, potvrdila Dvořáková.

Nehoda se stala v Praze také v Petrohradské ulici. Po nehodě dvou osobních aut je zablokován jeden jízdní pruh, uvedl to Ústřední auto-moto klub na svém webu.

Provoz v centru města komplikují dlouhé kolony, a to zejména při cestě přes Letnou. Dopravní policie doporučuje řidičům odstavit zde automobil a dále pokračovat městskou hromadnou dopravou. Kolony trvají až směrem k dálnici na Teplice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám