Hlavní obsah

VIDEO: Ranní nehoda na pražské rallye má druhou oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Dva lidské životy a tři zraněné, z toho jedno dítě, si vyžádala tragická nehoda, která se stala v sobotu ráno při automobilovém závodu v pražských Řeporyjích. Na 14. TipCars Pražském Rallyesprintu vyletěla z trati na mokré a kluzké vozovce polsko-britská posádka Leszek Kuzaj-Craig Perry s vozem Peugeot 307 WRC a skončila mezi diváky. Soutěž byla ihned zrušena.

Článek

Mrtvý divák podle polských svědků, kteří byli vyšetřováni policií a podle řádů i organizátory, byl blízkým přítelem jezdce Kuzaje. V okamžiku havárie si jej natáčel na kameru a nestihl uskočit. Také další dva zranění mají být polští státní příslušníci, ostatní jsou Češi.

Druhou obětí nehody se stal v sobotu večer jeden ze zraněných, který podlehl vážným zraněním po operaci v pražské motolské nemocnici. Informaci potvrdila mluvčí Eva Jurinová.

Předseda organizačního výboru Pražského Rallyesprintu Petr Mihule vyjádřil během dopoledne soustrast pozůstalým a řekl: „Je to velice smutná událost. Ostatní přísluší policii, která záležitost vyšetřuje. Jako pořadatelé jsme přesvědčeni, že jsme nic nezanedbali.“

Jeden ze zraněných je v kritickém stavu a dva mají vážná zranění, včetně jednoho dítěte. Mluvčí záchranné služby řekla, že byli převezeni do nemocnice a byla mezi nimi i asi desetiletá dívka. Na místě byl ihned lékař a k dispozici byl i vrtulník záchranné služby. Polského diváka už ale nebylo možné zachránit.

:. Závodní vozidlo Peugeot vyjelo z trati rallyefoto: Právo/Lukáš Táborský

Vozidlo dostalo smyk v levotočivé zatáčce, narazilo do stromu a neovladatelné bokem vyletělo mimo trať. Podle očitých svědků stála v zakázaném prostoru skupinka diváků, z nichž čtyři byli zasaženi.

:. Závodní vozidlo Peugeot vyjelo z trati rallye, nehoda měla tragické následky.foto: Právo/Lukáš Táborský

"O nehodě jsme se dozvěděli šest minut před osmou hodinou ráno. Neštěstí se stalo v ulici K Zadní Kopanině u Řeporyj. Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních a jedna dobrovolných hasičů," řekl Novinkám mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

Reklama

Související témata:
Pražský rallyesprint

Výběr článků

Načítám