Hlavní obsah

Na nádraží ve Zlíně podpálili spícího bezdomovce

Právo, Jiří Růžička
ZLÍN

Zatím neznámý pachatel polil ve čtvrtek večer třiapadesátiletého bezdomovce spícího v čekárně na nádraží ve Zlíně hořlavinou a zapálil ho. Muž utrpěl popáleniny 3. stupně a byl převezen do nemocnice. S hašením pomohli svědci a strážníci.

Článek

„K události došlo kolem 21. hodiny večer v čekárně vlakového nádraží,“ upřesnila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. „Pachatel nebo pachatelé polili spícímu muži kalhoty hořlavinou a zapálili ho. Hořících nohavic si všimli dva náhodní svědci a okamžitě se snažili oheň uhasit. To se jim však nedařilo. Jeden z nich měl u sebe nůžky a pohotově hořící oděv odstřihl a na zemi pak oheň uhasil,“ popsala mluvčí.

Jako první zasahovala na místě hlídka městské policie. Strážníci postiženého muže vyvedli ven a dohasili doutnající kalhoty vodou. „Přivolaní záchranáři muže ošetřili a sanitka ho odvezla do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, kde zůstal hospitalizován. Lékaři odhadují, že popáleniny 3. stupně na holeních si vyžádají asi dvouměsíční léčení,“ sdělila mluvčí.

Pachateli hrozí až osm let

Policisté, kteří dorazili vzápětí, okamžitě začali hledat pachatele, kterému hrozí až osmileté vězení. „Žádáme všechny, kteří kolem 20.45 viděli utíkat někoho z prostoru vlakového nádraží ve Zlíně směrem na nádraží autobusové, aby okamžitě kontaktovali Policii ČR na lince 158,“ obrátila se policie přes svou mluvčí na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání.

Reklama

Výběr článků

Načítám