Hlavní obsah

Policisté rozdýchali muže, který si vyvedl hadici z výfuku do kabiny vozu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UNIČOV

Úspěšnou pátrací a záchrannou akci mají za sebou v tomto týdnu policisté v Uničově. V úterý se jim podařilo po výzvě nalézt a následně zachránit muže, který chtěl ve svém voze spáchat sebevraždu. Do utěsněné kabiny si vyvedl hadici z výfuku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Článek

V úterý večer volala na linku 158 žena v Bruntálu, že pohřešuje svého manžela a má obavu, že chce spáchat sebevraždu. Policisté ihned začali po ztraceném muži pátrat, nalézt se ho podařilo před devátou hodinou hlídkou v Uničově.

Seděl na místě řidiče v odstaveném nastartovaném BMW za městským hřbitovem. „Do vozidla byla přes utěsněné levé zadní okno vyvedena gumová hadice zasunutá do výfukové koncovky auta,“ popsala situaci mluvčí policie v Olomouci Jitka Dolejšová.

Policisté okamžitě vytáhli hadici z vozu, otevřeli vůz a vypnuli motor. Muž na verbální podměty nereagoval a byl v bezvědomí. „Policisté jej proto začali oživovat, ten po chvíli začal zrychleně dýchat a přišel k vědomí,“ doplnila Dolejšová.

Přivolaní záchranáři muže převezli do nemocnice v Olomouci, podle lékaře byl otráven nebezpečnými zplodinami. Nyní je již mimo ohrožení života. Kriminalisté zjišťují, co muže k zoufalému činu vedlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám