Hlavní obsah

VIDEO: Passat se v Praze rozpáral o zadní část nákladního vozu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Plné ruce práce měli ve čtvrtek záchranáři a hasiči na Kbelské ulici v Praze. Při těžkém nárazu osobního vozu VW Passat do zadní části nákladního vozu stojícího v koloně byli dva lidé těžce zraněni. Spolujezdce museli záchranáři dvacet minut oživovat.

Článek

Záchranáři byli u nehody za osm minut a ihned začali s resuscitací těžce zraněného muže. „Po dvaceti minutách se u něj podařilo obnovit životně důležité funkce a byl ve vážném stavu převezen do nemocnice na Vinohradech,“ řekla mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Další zraněnou, 24letou ženu, převezli zdravotníci s úrazem hlavy do nemocnice Na Bulovce. Okolnosti nehody nyní vyšetřují policisté.

Řidič bílého passatu jel v levém pruhu po Kbelské ulici směrem z centra. Spěchal a myškou chtěl předjet jeden z nákladních vozů a nevšiml si druhého. Narazil do něj z boku. Osobní auto se doslova o kamión rozpáralo.

Spolujezdec a žena sedící vpravo na zadním sedadle byli těžce zraněni. O život spolujezdce bojovali záchranáři i hasiči přímo na silnici desítky minut. Na místě nehody zasahovali i lékaři z letecké záchranné služby.

Řidič osobního auta vyvázl jako zázrakem bez zranění. Přesto ho záchranáři v těžkém šoku odvezli do nemocnice. Silnice byla kvůli nehodě na několik desítek minut průjezdná jen jedním pruhem a to oběma směry. To způsobovalo komplikace v dopravě v okolí nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám