Hlavní obsah

Krejčířova žena dostala podmínku kvůli penězům na nákup vily

Právo, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Okresní soud pro Prahu - Západ ve čtvrtek odsoudil Kateřinu Krejčířovou, manželku Radovana Krejčíře, za trestný čin podílnictví k ročnímu trestu vězení s podmíněným odkladem na tři roky. Přijímala od manžela peníze na nákup nemovitostí, i když věděla, že pocházejí z trestné činnosti. Peníze Krejčířová použila na nákup vily v Černošicích.

Článek

"Přijímala velké množství finančních prostředků, ačkoliv věděla a mohla vědět, že pocházejí z trestné činnosti," uvedl na adresu Krejčířové soudce Pavel Vosmanský. Podle něj věděla, že její manžel byl opakovaně ve vazbě, přesto nezachovala míru opatrnosti, kterou po ní lze požadovat. Ať už jako manželka nebo členka dozorčích rad několika Krejčířových firem.

Advokát: Nemohla tomu rozumět, vždyť má konzervatoř

Krejčířovou, která je stíhána na útěku, hájil její advokát tím, že její účast v dozorčích radách byla čistě formální. Jako absolventka konzervatoře nemohla prý složitým finančním operacím vůbec rozumět.

Argumentoval i tím, že samotný Krejčíř byl zatím pravomocně odsouzen jen v jediné kauze, v níž šlo o zlomek částky, které se týkala obžaloba jeho ženy. Na vilu v Černošicích by prý bohatě stačily jeho legální příjmy z pronájmu domu na Karlově náměstí v Praze a výnosy z provozu tiskáren.

Už dříve obžalobu vrátil státnímu zástupci k došetření a poté Krejčířovou obžaloby zprostil. Odvolací soud ale verdikt zrušil a soud musel rozhodnout znovu.

Obhajoba i státní zástupce si po čtvrtečním verdiktu ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám