Hlavní obsah

Za mučení milence půjde žena do vězení

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Celkem 15 let vězení si posedí dva hlavní strůjci brutálního mučení, které navždy poznamenalo život 30tiletému Šimonu Račákovi. Mužova o deset let starší exmilenka Ivana Kufová půjde po středečním rozhodnutí Krajského soudu v Brně na osm let do vězení a její komplic, 24letý Lukáš Kropáček, si posedí sedm let za vydírání a zbavení osobní svobody. Další dva mučitelé vyvázli s podmínečnými tresty.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ivana Kufová si zakrývala obličej deskami.

Článek

Poklidný život se Račákovi obrátil vzhůru nohama na sklonku roku 2006. To potkal Kufovou, která si nechala říkat Nicol Kloden. Šarmantní čtyřicátnice muže pobláznila. Zakrátko ale něhu vystřídalo bití, pálení, řezání a další mučení. Kufová totiž Račáka, jehož inteligenci znalci ohodnotili jako podprůměrnou, vlákala do kotelny jedné z brněnských ubytoven. Tam jej nechala svým nohsledem Kropáčkem zbít.

Zmlácený muž skončil nakonec nahý přivázaný v kotelně k židli. Mučitelé mu nožem uřezali jeho dlouhé vlasy, na kterých si zakládal, a požadovali od něj peníze z výplaty. Po několika dnech Račáka převezli do bytu Jindřišky Ilkové, další z odsouzených.

Tam Račáka bili a pálili rozžhaveným ostřím dýky. „Muž měl na těle plošné jizvy po popáleninách třetího stupně. Jsou to trvale zohyzďující zranění, je nutno je ohodnotit jako mučivé útrapy,“ řekl u soudu znalec a upozornil, že muž mohl kvůli neléčeným těžkým poraněním i zemřít.

Tyrani také muže donutili k podpisu směnek na několik miliónů korun. Po několika týdenním věznění odvezla Kufová Račáka do Jeseníků, kde se muž nakonec z dalšího mučení vykoupil 31 000 korunami, které vybral ze své pojistky. Všichni odsouzení si ponechali lhůtu na rozmyšlenou, pokud by se odvolali, zabýval by se případem Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám