Hlavní obsah

Celníci narazili na kontejnery plné padělaného zboží

Právo, Jindra Pašková
PLZEŇ

Západočeští celníci zadrželi v tomto týdnu už tři kontejnery s padělky. Zboží celkem za 28,5 miliónu korun bylo objeveno v Rozvadově, Alžbětíně u Železné Rudy a Chebu. Na pracovišti v Rozvadově zachytili tachovští celníci na dovozu 1440 párů sportovní obuvi. Kontejner objevený v Chebu obsahoval 6459 mikin a v dalším nákladu bylo nalezeno přes čtyři tisíce kusů nočních košil.

Článek

„Na obuvi zjistili při kontrole nedovoleně našité symboly ochranné známky Adidas, mikiny porušovaly obrazovou ochranou známku Spongebob a 4080 pyžam ochrannou známku Hello Kitty,“ upřesnila mluvčí Celního ředitelství Plzeň Jitka Blahutová. Škoda způsobená majitelům jmenovaných ochranných známek by dosáhla 15 miliónů korun.

Další zboží zadrželi celníci v úterý v Alžbětíně na Klatovsku při kontrole tržnic. V jediném stánku objevili 748 kusů padělaného textilu, především triček a mikin.

„Padělky ležely na postranním pultu a byly přikryté látkou a jiným zbožím. Prodejci je skrytě nabízejí hlavně německým zákazníkům,“ uvedla mluvčí. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 1,5 miliónu korun.

Předmětem padělání jsou i drahé značkové hodinky. „Na tržnici v Potůčkách zajistili karlovarští celníci 57 kusů hodinek napodobujících značku Breitling a Puma. Originální hodinky by představovaly hodnotu kolem 12 milionů korun,“ doplnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám