Hlavní obsah

Znalec rozhodne, zda chlapec sražený autem bude platit

– BLANSKO
Právo, pko

Teprve znalecký posudek podle všeho rozhodne, zda bude muset platit dnes sedmnáctiletý Karel Pravec a jeho rodina téměř šedesát tisíc korun Pavlu Šimonovi, majiteli auta, kterým hocha před dvěma lety v Kunštátu srazil řidič Petr Neisser. Pravcovi se brání, že Neisser, který po nehodě těžce zraněného chlapce místo poskytnutí pomoci pohodil v lese, jel za tmy a deště příliš rychle.

Článek

Soudkyně blanenského Okresního soudu Iva Krejčířová rozhodla, že míru zavinění nehody bude muset posoudit znalec. "Znalce pak budeme muset osobně vyslechnout,“ dodala soudkyně.

V úterý u soudu svědčila Neisserova bývalá přítelkyně Šárka Suchánková, která se svým partnerem seděla v osudnou chvíli v autě. "Ten večer jsme tancovali na diskotéce v Kunštátu, Petr tam pil jen kofolu, neměl žádný alkohol,“ řekla Suchánková. „Ten kluk nás viděl, úplně pod to auto skočil,“ dodala až na chodbě.

Pravcův advokát Josef Čech se u soudu snažil dokázat, že řidič sedl za volant auta opilý. "Jeden svědek potvrdil, že na dikotéce seděl Neisser na baru a pil tvrdý alkohol,“ prohlásil Čech s tím, že druhý svědek viděl Neissera pít pivo.

Majitel: Je mi líto, ale nehoda pořád není dořešená

Majitel auta Pavel Šimon se musel znovu bránit útokům, že jeho soudní pře je nemorální. "Já nemám dořešenou pojistnou událost! Nemám jinou možnost než to žalovat, ta nehoda není dodnes vyřešená. Mně osobně je ale Karla Pravce líto,“ řekl Šimon a upozornil, že v době nehody měl v sobě Pravec čtyři piva.

Podle Šimona je navíc nový znalecký posudek zbytečný. "Vždyť Neisser už byl odsouzený, ale jen za to, že kluka odvezl do lesa, ne za nehodu. Tak asi ani viníkem nehody není,“ dodal Šimon. Další jednání bylo odročeno až na únor příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám