Hlavní obsah

Na Sokolovsku našli zavražděnou mladou matku se synem

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV
Aktualizováno

Obrovská tragédie se odehrála v pondělí v malé vesnici na Sokolovsku Luh nad Svatavou. Lidé tam našli v jednom z rodinných domků mrtvou 28letou ženu a jejího ročního chlapečka. Oba dva patrně zemřeli násilnou smrtí.

Článek

„Je podezření ze spáchání násilného trestného činu,“ potvrdila Právu mluvčí západočeských policistů Martina |Kohoutová.

Těla podle prvních informací objevila švagrová a tchýně mrtvé ženy kolem 15. hodiny . „Přiběhla sem mladá, že v domku je pořezaná žena,“ popsala Právu na místě straší žena z protějšího domku. Podle ní se jednalo o velmi slušnou rodinu. „Známe je dobře, vůbec netušíme, kdo to mohl udělat,“ nechápavě kroutila hlavou. Dodala, že během dne nic podezřelého neslyšela.

Vesnice je z hrůzného činu v šoku. „Nechápu to, byli to velice hodní lidé, přistěhovali se sem asi před třemi roky, to je teda šok,“ zareagoval muž středního věku, když se o tragédii dozvěděl. „Přijížděl jsem kolem třetí hodiny odpoledne, všude bylo plno policistů, nevěděl jsem, co se stalo. Manžel je totiž řidič kamiónu, je někde v pryč,“ dodal.

Starosta: Byli bezproblémoví

Policie dům a jeho okolí, kde se neštěstí odehrálo, zcela uzavřela a dovnitř nikoho nepustila. Okna na všech stranách měla stažené žaluzie. Na místo navečer dorazila speciální skupina plzeňských kriminalistů.

Starosta Josefova, pod který Luh spadá, Ladislav Čížek (KSČM) Právu řekl, že rodinu, především manžela mrtvé, dobře znal. „Jsou tady od roku 2005, žádné známky, že by se něco takového mohlo stát se nejevily, byli absolutně bezproblémoví,“ řekl starosta. Dodal, že nevěří tomu, že by žena svému dítě sama úmyslně ublížila.

Osmadvacetiletý manžel mrtvé nebyl doma, pracuje jako řidič kamiónu a v pondělí byl na cestách v cizině. „Mého muže v pondělí večer odvolali a musel vystřídat svého kolegu, kterému prý zabili ženu,“ řekla Právu žena z Karlových Varů, jejíž manžel jezdí u stejné firmy jako muž z Luhu.

Obyvatelé Luhu a nedalekého Josefova podobnou tragédii dlouho nepamatují. „Naposledy v roce 1957, kdy muž v Josefově zastřelil ženu a pak i sebe,“ doplnil Čížek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám