Hlavní obsah

Policista z Chebska stíhán, bez povolení přechovával munici

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Z nedovoleného ozbrojování obvinil státní zástupce jednoho z policistů pořádkové služby Okresního ředitelství policie v Chebu. Podle mluvčí krajské policie Martiny Kohoutové přechovával doma bez povolení větší množství střeliva.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

"Policistu jeho nadřízený propustil s okamžitou platností ze služebního poměru,“ doplnila Kohoutová. O obviněného policistu se zajímá Inspekce ministra vnitra v souvislosti s vyšetřováním násilné smrti šestadvacetiletého muže, kterého minulou neděli nalezli silničáři nedaleko Aše na Chebsku. Jak v případu figuruje zatím není jasné.

"To v této chvíli nebudeme komentovat,“ řekla šéfka krajského státního zastupitelství v Plzni Marie Poláková.

Zakázané střelivo našli detektivové z inspekce při domovní prohlídce v době, kdy policista seděl v cele předběžného zadržení. Po 24 hodinách ho státní zástupce pustil na svobodu.

Mrtvé tělo, které neslo známky mučení, našli silničáři v neděli 23. listopadu v brzkých ranních hodinách poblíž bývalé továrny Ohara v Podhradí na Ašsku.

"Muž utrpěl mnohačetná zranění po celém těle,“ řekla po nálezu mrtvoly krajská policejní mluvčí Jolana Číhová. Policie měla od počátku podezření na násilný trestný čin. Podle mechanismu zranění pracovali kriminalisté s verzí, že muže někdo vlekl za autem.

Reklama

Výběr článků

Načítám