Hlavní obsah

VIDEO: Policisté dopadli údajné vrahy pracovníka zásilkové služby

Novinky, pno
PRAHA

Údajné vrahy pracovníka kurýrní společnosti PPL dopadli středočeští kriminalisté po týdenním vyšetřování. Tělo zavražděného muže bylo před týdnem nalezeno v hořící dodávce u obce Nupaky u Prahy. Dvojici obviněných mužů hrozí odnětí svobody na 12 až 15 let nebo výjimečný trest.

Článek

V dodávce našli hasiči po zlikvidování požáru ohořelé mrtvé tělo. Soudní pitva prokázala, že muž byl zastřelen. Totožnost mrtvého pomohla zjistit genetická expertiza, šlo o pracovníka firmy. Kriminalisté zjišťovali veškeré kontakty oběti a zkoumali plán trasy firemního vozidla. Tímto způsobem se pachatelům dostali na stopu.

V úterý byl jeden z podezřelých zadržen zásahovou jednotkou v pražském bytě. U výslechu se přiznal, že měl komplice. O den později si policisté došli i pro druhého podezřelého, kterého zadrželi v Praze na ulici.

Motivem činu byly podle policie peníze. Jeden z obviněných kdysi v PPL pracoval, proto znal podmínky ve firmě. "Oběť zastřelili na jiném místě, pak tělo i s vozidlem převezli na místo nálezu, kde požárem chtěli zahladit stopy," uvedla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Většinu z odcizených 200 000 korun stačili muži utratit.

Reklama

Výběr článků

Načítám