Hlavní obsah

Soud znovu potrestal brutální vraždu věřitele a jeho přítelkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Krajský soud v Hradci Králové ve čtvrtek poslal na 19 a 12 let do vězení Tibora Zemana a Jiřího Salavce, kteří podle obžaloby společně s Pavlem Feierfeilem předloni ve východních Čechách brutálně zavraždili svého věřitele a jeho přítelkyni. Těla zavražděné dvojice později našla policie zakopané v lese na Šumpersku.

Článek

Trojice odešla od Krajského soudu v Hradci Králové v srpnu 2007 s tresty od 19 do 23 let. Vrchní soud jim tresty zmírnil, Zemana a Feierfeila poslal do vězení na 20 let, Salavce na 14 let.

Nejvyšší soud však dva z rozsudků zrušil a vrátil případ k novému projednání. Feirfeilovo dovolání ale odmítl, takže platí verdikt, který ho poslal do vězení na 20 let.

Zavražděný Jiří Munzar podle obžaloby Salavce a Zemana vydíral, proto najali několikrát soudně trestaného Feierfeila, kterému za vraždu slíbili finanční odměnu. Pistoli obstaral Zeman, Salavec zase oběť vylákal na smluvené místo u obce Litič na Trutnovsku, kde ji zavraždili.

Společně s Munzarem přijela i jeho přítelkyně, kterou Feierfeil se Zemanem naložili do automobilu. Později ji údajně Zeman zastřelil, aby je neprozradila. Pachatelé těla zavražděných zakopali v lese u Sobotína na Šumpersku, zastřelenému muži navíc ukradli zlatý řetízek a značkové hodinky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám