Hlavní obsah

Muž zabíjel bez motivu, dostal 11 let

Právo, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

K jedenáctiletému pobytu za mřížemi ve středu odsoudil plzeňský krajský soud Ondreje Kokyho (24) z Plzně, vraha 50letého Slováka Dušana Pulka, který přišel do Česka za prací. Rozsudek zatím není pravomocný.

Článek

Koky letos 17. března v Borské ulici v Plzni zabil Pulka na chodbě ubytovny. Bodl ho nožem s čepelí o délce 18 centimetrů do oblasti srdce. Poranil mu navíc plíce a játra. Muž ztratil velké množství krve a zemřel.

Koky k činu nevypovídal v přípravném řízení ani před soudem. Podle výpovědi manželky napadeného Pulka její muž tehdy šel k synovci pro pracovní boty. „Pak jsem slyšela křik z chodby, tak jsem se šla podívat, tam byl ten muž, co je obviněn, a kterého neznám...měl v rukou dva nože a křičel, že všechny zabije. Dostala jsem strach a utíkala do pokoje, kde jsem se zamkla. Že pobodal manžela, jsem se dozvěděla až později,“ uvedla před soudem.

Znalci Kokyho označili za osobnost s disociálními rysy, která v době činu byla navíc pod vlivem alkoholu. Pod jeho vlivem byl vždy agresivní.

„Motiv jeho jednání zůstal neobjasněn, v každém případě se ale na jeho jednání podílel vypitý alkohol, pod jehož vlivem jednal v prostém afektu. Koky se také teprve v den rozsudku vyjádřil v tom smyslu, že je mu toho všeho líto,“ řekl v odůvodnění rozsudku předseda senátu Milan Štejr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám