Hlavní obsah

Srazil chodce, ukryl auto v hnoji a fingoval další nehodu

Právo, orh
STRAKONICE

Policisté podezřívají 25letého řidiče z toho, že u Leskovic na Strakonicku srazil 28letého muže a způsobil mu velmi těžká zranění. Mladíka přivezl do nemocnice bratr řidiče s kamarádem a tvrdili, že ho nalezli po nehodě na silnici u Domanic. Řidič se tak snažil zamaskovat svůj podíl na nehodě všemi možnými způsoby a své auto ukryl v hnoji.

Článek

„Při vyšetřování jsme zjistili, že se nehoda u Domanic nestala, ale podle všeho srazil 25letý řidič muže s vozidlem BMW u Leskovic. Pak zavolal bratra s kamarádem, aby zraněného mladíka odvezli do nemocnice s tím, že ho po nehodě našli na silnici. Chtěl se tak zřejmě vyhnout zodpovědnosti za havárii,“ sdělila Právu mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

Nehoda se stala v noci na neděli 16. listopadu a řidič srazil 28letého muže, když se vracel z posvícení z Chrášťovic na Strakonicku. Muž utrpěl zlomeninu pánve a po nehodě byl údajně v ohrožení života. Nyní leží na úrazovém oddělení českobudějovické nemocnice.

„To, že se muž chtěl vyhnout vině na nehodě, potvrzuje i vozidlo BMW, které jsme v pondělí objevili ukryté v kupě hnoje u Leskovic,“ podotkla Nováková. Řidič je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví se sazbou až jeden rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám