Hlavní obsah

Za pokus vraždy po sexuálních hrátkách soud muži vyměřil osm let

Právo, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Za pokus vraždy uložil plzeňský krajský soud 45letému podnikateli Antonínu Šafářovi osmiletý trest vězení. Předloni pozval na svou chatu 17letého mladíka, kde se věnovali sexu. Pak Šafář chlapce udeřil a pokusil se ho uškrtit.

Článek

Již před dvěma lety muži soud uložil 10letý trest, který následně Vrchní soud zmírnil o dva roky. Nejvyšší soud pak na dovolání rozsudky zrušil a vrátil věc zpět do Plzně, kdy byla ještě vyslechnuta manželka žalovaného. Dříve odmítala vypovídat.

V pondělí před soudem uvedla, že si manžel pozval mladíka na opravu sprchy u nich na chatě v Pňovanech na severním Plzeňsku. „Pak jsme seděli a povídali si. Začaly řečičky a srandičky. Začali jsme se bavit volnějším způsobem,“ řekla s tím, že si po 20 letech manželství tak chtěli zpestřit sexuální život.

Po sexuálních hrátkách prý nastal mezi jejím mužem a mladíkem konflikt, neví ale, čím byl vyprovokován. „Manžel mu dal facku nebo úder, držel ho, zacpával mu pusu rukou,“ řekla.

Nežili běžným sexuálním životem

Padesátikilogramový chlapec klečel zády k Šafářovi, ten ho držel za vlasy. Poté prý mladík začal kašlat a Šafář ho posadil na židli. Manželku pak na její naléhání odvezl domů, mladík zůstal na chatě. Když se pro něho muž vrátil, už tam podle Šafářové nebyl. Manželé prý nežili běžným sexuálním životem, což dokazovaly četné erotické pomůcky nalezené v jejich chatě.

Ze Šafářovy výpovědi pak vyplývá, že hocha napadl poté, co mladík odmítal odejít. Nejprve ho praštil pěstí do obličeje a pak jej škrtil gumovým navijákem až do chvíle, kdy napadený ztratil vědomí. Mladistvému způsobil svým útokem navíc otřes mozku a zlomeninu očnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám