Hlavní obsah

Muž shodil psy z Nuselského mostu, trest jej nečeká

– PRAHA
Právo, rav

Nečekaným rozuzlením skončil velmi drsný případ týrání zvířat. Muž (33), který letos v srpnu shodil z pražského Nuselského mostu dva psy, vyvázne zcela bez trestu. Podle lékařů je totiž psychicky nemocný a tudíž není za smrt obou zvířat trestně odpovědný.

Foto: Petr Blahuš, Právo

Článek

Původně mu hrozilo až roční vězení, ale pražská policie musela vzhledem k závěru znalců o psychické poruše pachatele celý případ koncem října odložit. Právu to v pondělí potvrdila mluvčí pražské policejní správy Eva Miklíková.

Jediné, čemu se strůjce smrti obou psů nevyhne, je pravidelná ambulantní léčba u psychiatra, ke kterému prý už docházel i v minulosti.

Celá událost se odehrála letos 4. srpna na Nuselském mostě, který pro ukončení svých životů v minulosti použilo již mnoho sebevrahů. Tentokrát ale o život přišli dva buldočci, které muž postupně shodil z mostu. Jeden z nich přitom dopadl na frekventovaný chodník pod mostem a jen shodou okolností po něm zrovna nikdo nešel.

Policii oznámil případ neznámý člověk na linku 158. Policie pak ještě přímo na Nuselském mostě pachatele zadržela. Při zatýkání se bránil nástupu do sanitky, která jej poté odvezla do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Muž vyhodil z Nuselského mostu dva psy

Velmi krutě se v pondělí dopoledne zachoval třiatřicetiletý řidič červené felicie z Prahy. Když projížděl přes Nuselský most po magistrále směrem z centra,...

Výběr článků

Načítám