Hlavní obsah

VIDEO: Soud zamítl Ďuričkovi propuštění na kauci, prý by mohl znovu střílet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 1 nevyhověl v pondělí žádosti Bohumíra Ďurička na propuštění z vazby na kauci. Naopak mu rozšířil vazební důvody o obavu, že by mohl pokračovat v trestné činnosti. Ďuričko je obviněn z vraždy Václava Kočky mladšího.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko ve vazební věznici

Článek

Soud rozšířil vazební důvody po dvouhodinovém jednání, kterého se zadržený Ďuričko účastnil. Podle soudců by mohl v trestné činnosti pokračovat. Mají to údajně dokládat výroky obviněného v médiích, že by ve stejné situaci střílel znovu.

Novinářům to řekl jeden z Ďuričkových advokátů Ladislav Kočka (shoda jmen - pozn. red.). Potvrdil, že soud navíc nevyhověl žádosti jeho klienta o propuštění na kauci. Advokát také uvedl, že bude proti rozhodnutí podávat stížnost, o které bude rozhodovat pražský městský soud.

"Nevěřil vlastním uším a byl nemile překvapen,“ řekl podle advokáta Kočky Ďuričko, když se dozvěděl verdikt. "Jsme si totiž jisti, že by ten čin nikdy nezopakoval,“ podotkl advokát Kočka.

Sám Ďuričko při odchodu z jednací síně řekl, že je to nespravedlnost. Soud probíhá za přísných bezpečnostních opatření, doprovod Ďuričkovi tvořilo osm maskovaných a silně ozbrojených policistů.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie přiváží obviněného Ďurička na rekonstrukci. Zdroj: Stream.cz

Zastřelen syn Paroubkova přítele Kočky. Zdroj: Prima TV.

Svědek: Ďuričko se před vraždou sázel s Kočkou, kdo má u sebe milión. Zdroj: Prima TV.

Reklama

Výběr článků

Načítám