Hlavní obsah

Čtveřici údajných spolupachatelů Davida Berdycha soud osvobodil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Městský soud v Praze v pondělí osvobodil čtveřici mužů, které obžaloba viní z podílu na loupežích spáchaných v letech 1997, 2000 a 2002 údajným Berdychovým gangem. Sám Berdych v této části procesu jako obžalovaný nefiguroval.

Článek

Pátému obviněnému, Miroslavu Smugalovi, který si už odpykává ve vězení sedmiletý trest, soud uložil za účast na loupežích souhrnný trest 8,5 roku. Pondělní rozsudek zatím není pravomocný, lze se proti němu odvolat k vrchnímu soudu.

Jaroslava Nováka obžaloba vinila z toho, že se v roce 2000 podílel na loupežném přepadení na dálnici D1, při kterém údajně společně s dalším mužem způsobili přepadenému těžkou újmu na zdraví.

Marek Miláček s Milanem Machem údajně dali tip k loupeži tržby společnosti Geco Tabák, která se uskutečnila - za údajné účasti Smugaly - v roce 2002. Miroslav Navrátil podle obžaloby poskytl tip k loupeži, k níž došlo v roce 1997 v Praze 7.

Osvobození Novák, Miláček, Navrátil a Mach se práva na odvolání na místě vzdali. Smugala u soudu nebyl, protože požádal, aby se líčení konalo v jeho nepřítomnosti. Jeho advokát si proto ohledně odvolání ponechal lhůtu na rozmyšlenou, totéž udělal i státní zástupce Radek Klvaňa.

Reklama

Výběr článků

Načítám