Hlavní obsah

Divačku při motoristické show zranil kámen

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Patnáctiletá divačka utrpěla v sobotu odpoledne zlomeninu nosu na exhibiční přehlídce terénních aut nedaleko areálu Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu. Případ vyšetřuje policie, která se zabývá mimo jiné i tím, zda pořadatelé dostatečně zabezpečili divácký sektor před rizikem zranění.

Článek

Událost se stala kolem 14. hodiny ve chvíli, kdy při průjezdu terénního vozidla Tatra 815 odlétl od kola kámen a mladou divačku, která přehlídku sledovala se svými rodiči, zasáhl přímo do tváře. „Dívka utrpěla zlomeninu nosu,“ potvrdila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policie nyní zkoumá, zda při pořádání free-stylové přehlídky terénních aut nedošlo ze strany konkrétní osoby k naplnění znaků trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Vyšetřovatelé si vyžádají i znalecké posudky.

Letos jde v Ostravě minimálně o druhou nešťastnou událost při motoristické exhibici. Mnohem závažnější následek měla 11. října nehoda škodovky na Setkání mistrů v Ostravě. Nejspíš kvůli technické závadě sjelo ze závodní trati auto, za jehož volantem seděl šestnáctiletý závodník, a srazilo třiapadesátiletého muže, který závody sledoval. Muž po několika hodinách v nemocnici zemřel.

Po nehodě se nechalo slyšet několik odborníků s tvrzením, že trať nebyla zabezpečena tak, jak je na podobných přehlídkách zvykem. Policie ale zatím nikoho neobvinila.

„V současné době čekáme na výsledky znaleckého posudku a také na výpovědi několika svědků, kteří mají bydliště v různých částech republiky,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám