Hlavní obsah

Ekonomka zpronevěřila škole dva milióny

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Dva až osm roků vězení hrozí osmatřicetileté ženě, která měla ve funkci ekonomky školy na Základní škole Benešovo náměstí v Pardubicích zpronevěřit téměř dva milióny korun.

Foto: Novinky

Ekonomce se postupně podařilo ukrást ze školní kasy dva milióny korun.

Článek

„Policisté ženu obvinili z trestného činu zpronevěry, za což jí ve vyšší sazbě hrozí až osm let vězení. V této souvislosti byl obviněn i padesátiletý muž za porušování povinnosti při správě cizího majetku,“ řekla Právu mluvčí pardubických policie Markéta Janovská.

Podle informací Práva hrozí dvouleté vězení nebo peněžitý trest právě bývalému řediteli školy Karlu Žemličkovi, za jehož vedení obviněná ekonomka na škole působila.

Peníze bude muset vrátit

Žena si ze školních peněz přilepšovala už od roku 1995 a teprve v roce 2006 na to vedení školy přišlo a podalo na ekonomku trestní oznámení.

Osmatřicetiletá žena, která nyní čelí policejnímu obvinění, si finanční částky brala v hotovosti a ukradené peníze musí nyní škola ze svého rozpočtu splácet městu, které je zřizovatelem tohoto vzdělávacího zařízení.

Žena se policistům k dlouholetým krádežím přiznala a ti předali celý případ Okresnímu zastupitelství v Pardubicích.                    

Reklama

Výběr článků

Načítám