Hlavní obsah

Děti se žloutenkou demolují nemocnici, lékaři zavolali policii

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PROSTĚJOV

Roztřískané nádobí, počmárané stěny, zničené teploměry a další spoušť za sebou nechává již týden několik dětí a výrostků na infekčním oddělení nemocnice v Prostějově. Pustošení dosáhlo takové míry, že nemocnice povolala v pátek dopoledne na pomoc policii.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Dnes dopoledne jsme podali na oddělení policie v Prostějově oznámení, protože škody narůstají a chování dětí a výrostků v nemocnici již překročilo všechny meze,“ řekl v pátek dopoledne mluvčí nemocnice Tomáš Želázko.

Želázko uvedl, že děti jsou ze sociálně slabých a problémových rodin. Na infekčním oddělení se léčí kvůli žloutence.

Policisté na uzavřené oddělení stejně nemohou

"Zatím o podaném oznámení nemám informaci,“ řekla mluvčí prostějovské policie Alena Nedělníková. "Ale jestli takový podnět přišel, určitě se jím budeme zabývat,“ uvedla Nedělníková.

Policisté však sotva budou moci zasáhnout přímo na pokojích uzavřeného oddělení, kde jsou pacienti s vysoce nebezpečnou infekční nemocí. "Přímo na oddělení policisté vstoupit nemohou, budou se zabývat podklady, které od zdravotníků dostanou. Určitě existuje soupis škod a jsou známi pachatelé,“ dodala policejní mluvčí.

Nadávají sestrám a ničí zařízení

Mezitím se ve třech pokojích děti baví sprostými nadávkami zdravotním sestrám a doktorům. Pokud se jim chce na záchod, vymočí se do kouta. Byť nemocnice posílila služby, zpustošené pokoje vypadají jako obraz zkázy, i když se v nich třeba desetkrát za den uklízelo.

Když už není co rozbít, vydovádí se výrostci trháním prostěradel a povlečení. "Výše škod jde do tisíců korun. Žaluzie se budou opravovat dodatečně, pokoje budeme muset po těchto pacientech znovu vymalovat,“ naznačil Želázko.

Kdy utrpení nemocnice skončí, zatím není jasné. Záleží na době léčení, k té se zatím lékaři nevyjádřili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám