Hlavní obsah

VIDEO: Žena obviněná z rozčtvrcení muže u soudu zkolabovala

– PLZEŇ • Aktualizováno
Právo, Svatava Hernandezová

Plzeňský krajský soud uznal v pátek vinnými Filipa Karbana (27), jeho ženu Michaelu (28) a jejich bývalého bodyguarda Miroslava Kozméra (25) z vraždy německého podnikatele. Výši trestu ale vynést nestihl. Michaela Karbanová zkolabovala a museli být přivoláni záchranáři. Trojici hrozí výjimečné tresty. Kolik let obžalovaní dostanou, bude jasné 1. prosince.

Článek

Podle spisu všichni tři z 1. na 2. června loňského roku v bytě v Karlových Varech se záměrem usmrtit a získat peníze, napadli ostrým a tupým nástrojem podnikatele (35) ze sousedního Německa, kterého pozvala do bytu Karbanová.

Útokem mu způsobili proražení čelní a temenní kosti, mnohanásobná bodná zranění v oblasti hrudníku, břicha a končetin. Muž zemřel na vykrvácení. Pak tělo rozřezali na části, zabalili do fólií a v pytlích je zakopali v lese u Krásna na Sokolovsku. Mrtvému odcizili platební kartu a jejím prostřednictvím, než byla zablokována, vybrali v šesti případech 42 tisíc korun.

Navíc se pokusili vůz, v němž Němec do Čech přijel, v hodnotě 390 tisíc Kč, prodat za 30 tisíc. Kozmér navíc ve svém bydlišti v Chodově přechovával samopal, kulovnici, tlumiče a náboje, aniž by měl povolení k držení těchto zbraní.

Bodygard udeřil podnikatele třikrát do hlavy obuškem

Kozmér, voják z povolání, rozhodně odmítl úmysl poškozeného zabít a mít z toho nějaký majetkový prospěch. „Neměl jsem to zapotřebí. V té době jsem vlastně manželům Karbanovým dělal bodygarda, neboť měli obavy z útoků pornokrále Rosenberga. Tehdy Filip chtěl, abych s ním někde poblíž bytu počkal, že k Michaele přijde nějaký Němec, tak kdyby byly nějaké problémy...“ vypověděl před soudem s tím, že mezi Karbanem a Němcem došlo ke slovní potyčce.

„Začali se prát...vytáhl jsem obušek a asi třikrát jsem ho udeřil...pak muž omdlel, z hlavy mu tekla krev. Ošetřil jsem mu ránu leukoplastí, abych zastavil krvácení,“pokračoval. Jak dále vyplynulo, muž se po chvíli probral, Karban ho měl zpacifikovat tzv. kravatou. On spolu s Karbanovou pak odešli společně vybrat peníze z bankomatu. Když se vrátili, Karban jim řekl, že Němec je mrtvý. Spolu s Kozmérem pak tělo ve vaně rozčtvrtili.

Naproti tomu ale Karban tvrdil, že oběť usmrtil právě Kozmér, jemu prý bylo ze všeho špatně, chvílemi spal a když se probral, byly už ostatky v pytlích. Jakoukoliv vinu popírá i Karbanová. Německého podnikatele měla poznat v SRN, kde pracovala v klubu. Dojížděl pak za ní i do Čech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám