Hlavní obsah

Zmlácený starosta Nové Role si zařizuje zbrojní pas

Právo, Rudolf Voleman

Zbrojní pas si zařizuje v obavě o svůj život starosta Nové Role na Karlovarsku Václav Heřman (ODS). V úterý večer ho přepadli a zmlátili do krve dva maskovaní dosud neznámí rváči. V senátních volbách na Karlovarsku starosta neúspěšně kandidoval za občanské demokraty.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Starosta Nové Role Václav Heřman s rozbitou hlavou od dvou neznámých útočníků

Článek

„Zařizuji si zbrojní pas, abych ochránil svůj život,“ řekl Právu Heřman s tím, že strach má také o své dospělé děti. „Strach mám ale i občany Nové Role, že se na nich bude také někdo mstít. Mrzí mě, že se mafiánské praktiky dostaly i do tak malého města, jakým Nová Role je,“ kroutil Heřman hlavou, na jehož čele má zhruba pěticentimetrovou krvavou jizvu.

„Způsobili mi ji ránou pendrekem. Když mi z hlavy začala prýštit krev, tak oba maskovaní mafiáni utekli,“ popisoval Heřman s tím, že k přepadení došlo v úterý deset minut před šestou hodinou večer mezi dvěma novorolskými fotbalovými hřišti, když šel do místní klubovny za sportovci.

„Uslyšel jsem za sebou dupot, tak jsem se otočil, ale hned mě napadli dva výtečníci, přičemž mi srazili brýle. Měli na hlavách kapuce a přes obličej rolák nebo šály. Jeden z nich mě bil pendrekem a druhý pěstmi,“ pokračoval Heřman. Sice se mu podařilo násilníkům vyškubnout, ale při úprku uklouzl na mokré trávě hřiště a upadl. Když ho útočníci dostihli, začala mela nanovo.

Útočníci prý byli najatí

„Ten agresivnější křičel na druhého: Mlať ho hlavně po ksichtu, ať je to na něm vidět,“ popisoval starosta, kterému se podařilo utéct i podruhé. „Ale skopli mě a já spadl na záda, takže jsem byl zcela bezbranný. Pak mi dali tu ránu na čelo, kde mám jizvu. Když začala cákat krev, tak utekli,“ dodal Heřman, který si nedovede vysvětlit důvody, proč byl napaden.

„Těch důvodů může být hodně. Ať je to souhlasné hlasování o otevření kaolinového dolu, vyhlášce o hracích automatech nebo o psech či o jakýkoliv prodej obecního majetku,“ přemýšlel Heřman, co by mohlo být příčinou.

Heřman je přesvědčený, že útočníci byli najatí profesionálové, kterým šlo jen o to, jej fyzicky napadnout. „Nebylo to loupežné přepadení, protože po mě nic nechtěli,“ vysvětlil starosta, podle kterého šlo zřejmě o spory ohledně rozhodování ve městě. „Byl bych rád, kdyby se ten člověk, kdo gorily zaplatil, přihlásil a řekl, co mu vadí. Nechť se zachová jako chlap a řekne, o co mu jde,“ uzavřel Heřman.

„Policie případ šetří jako trestný čin výtržnictví, ublížení na zdraví a poškozování cizí věci, kdy pachateli hrozí až dva roky vězení. Spojitost mezi napadením a výkonem funkce starosty města se zatím nepodařilo prokázat,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám