Hlavní obsah

Ďuričko se zatím z vazby na kauci nedostane

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Státní zastupitelství v pátek nevyhovělo žádosti Bohumíra Ďurička o propuštění na svobodu na kauci. Věcí se tak bude muset zabývat soud. Ďuričko, stíhaný za vraždu Václava Kočky mladšího, nabídl za propuštění tři milióny korun.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko ve vazební věznici

Článek

"Poté, co státní zástupce žádosti nevyhověl, předal ji podle zákona dnešního dne k Obvodnímu soudu pro Prahu 1, který o ni bude nyní rozhodovat,“ řekla v pátek Právu bez dalších podrobností mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Právě soud v prvním pražském obvodě poslal Ďurička 12. října do vazby, kam obviněný putoval kvůli zastřelení Václava Kočky mladšího.

Pokud ani tento soud Ďuričkově žádosti nevyhoví, poslední instancí bude odvolací pražský městský soud. Ten přitom rovněž tento týden zamítl Ďuričkovu stížnost proti vazbě, protože se obává jeho možného útěku do zahraničí.

"K tomu musím zopakovat a zdůraznit stanovisko mého klienta, který se rozhodně nemíní vyhýbat vyšetřování ani soudům, pokud bude propuštěn z vazby. Nicméně s nynějším rozhodnutím státního zástupce jsme tak trochu počítali, a to s ohledem na stížnost zastupitelství kvůli rozhovorům pana Ďurička s novináři ve věznici a některým jeho nešťastným vyjádřením,“ reagoval na rozhodnutí žalobkyně Ďuričkův advokát Jan Červenka.

Stále ale věří, že kladně o žádosti jeho klienta rozhodne soud a propustí jej na kauci.

Kočkovi: Je to dobře

To si naopak nepřeje rodina zemřelého Václava Kočky mladšího. Jeho bratra Jana rozhodnutí státního zastupitelství potěšilo.

"Potvrdilo se to, co jsme chtěli, aby zůstal ve vazbě. Tím, jak v médiích říkal, že je schopen svůj čin kdykoli zopakovat, jsem teď rád, že nejde ven a že jsme všichni v bezpečí,“ řekl Právu Jan Kočka. Je podle něj vidět, že justice funguje tak, jak má.

Ďuričko zastřelil Václava Kočku třemi ranami do hrudi 9. října v noci v pražské restauraci Monarch. Za vraždu mu nyní hrozí deset až 15 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám