Hlavní obsah

VIDEO: Boeing s jedním motorem nouzově přistál v Praze

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, pno

Dopravní letadlo ČSA se 126 lidmi na palubě mělo v pátek nad Českem technické problémy. Letoun při vzletu v Ostravě nasál do motoru ptáka, nevrátil se ale zpět do Ostravy. Zamířil z bezpečnostních důvodů do Prahy, kde po třinácté hodině bezpečně přistál.

Článek

"Jedná se o dopravní letoun Boeing 737 se 126 lidmi na palubě. Stroj měl původně přistát v Ostravě. Kvůli technickým problémům s přistáním byl přesměrován do Prahy,“ řekl Novinkám mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Podle něj byli hasiči připraveni zasáhnout jak v Ostravě, tak v Praze. Letadlo startovalo v Ostravě a mělo namířeno do egyptské Hurghady.

"Při vzletu pravděpodobně letoun nasál ptáka do jednoho z motorů,“ řekla mluvčí ČSA Daniela Hupáková.

:. Nouzově přistávající letoun ČSA v Praze. Foto: Pro Novinky Sendy.

Posádka z bezpečnostních důvodů motor vypnula a k přistání zamířila do Prahy. Podle mluvčí ČSA bylo na palubě 120 cestujících a posádka.

"Máme hlášený stav tísně, pražští hasiči podle poplachového plánu vyjíždí na letiště v Ruzyni," řekl Novinkám ještě před přistáním mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

O cestující se pracovníci Českých aerolinií v Praze postarali. Poskytli jim občerstvení. Společnost vypravila náhradní letoun, který bude z Prahy. Celkem tak cestující do Hurghady odletí proti původnímu odletu z Ostravy o zhruba tři hodiny později.

"Cestující, kteří se budou vracet z Hurghady, zůstali po dohodě s cestovní kanceláří na hotelech a k odletu přijedou až o tři hodiny později," doplnila mluvčí letecké společnosti.  

Reklama

Výběr článků

Načítám