Hlavní obsah

VIDEO: V Karlových Varech se zřítilo lešení

Právo, Novinky, Prima FTV, pno, fk, vm, Jakub Hrzán
KARLOVY VARY
Aktualizováno

Ve Vítězné ulici v centru Karlových Varů se v pátek dopoledne zřítilo lešení u jednoho z opravovaných domů. Z výšky asi čtyř metrů spadl jeden dělník, druhému se podařilo zachytit se balkónu. Na místě zasahovali záchranáři a policisté.

Článek

Zraněný dělník má zřejmě otřes mozku. Lešení se rozebíralo po opravě fasády domu. Konstrukci zajišťovala firma JPL Lešení Karlovy Vary. "Neumím si to vysvětlit. Nic se nezanedbalo," řekl Novinkám otec majitele firmy Kerl Ježek.

Zřícené lešení ve Vítězné ulici v Karlových Varechfoto: Právo/František Kšajt

"Na místě jsou zdravotničtí záchranáři," řekl Novinkám mluvčí záchranné služby Karlovarského kraje Lukáš Hutta.

Zřícené lešení v Karlových Varechfoto: ČTK/Sokol Jan

Podle dostupných informací trojice dělníků rozebírala šestimetrové lešení. Při tom se lešení naklonilo a spadlo přes celou silnici. Jednomu z dělníků se podařilo seskočit a utéct. Další dva se zachytili a drželi balkónu.

Jednomu pomohla obyvatelka domu do okna. Nejhůře dopadl poslední z trojice, který se neudržel a spadl ze čtyřmetrové výšky hlavou na chodník. Okamžitě byl převezen do nemocnice.

"O události víme, ale na místě nezasahujeme. Firma si zajišťuje odklízení sama," řekl Novinkám mluvčí hasičů v Karlovarském kraji František Petr.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám