Hlavní obsah

Na policisty poštval psa, ti se bránili střelbou

– JINDŘICHŮV HRADEC

Řešit s občany přestupky proti ochraně zvířat může být tvrdým oříškem. Přesvědčili se o tom ve čtvrtek večer policisté ve Chvalkovicích na Jindřichohradecku, když šli jeden takový řešit s 46letým mužem. Ten neváhal a na muže zákona poštval svého psa.

Článek

Ještě před tím jim hrozil železnou tyčí. „Pes jednoho z nich pokousal, policisté se bránili střelbou a psa zranili. Majitel psa je podezřelý z útoku na veřejného činitele,“ řekla mluvčí policie v Jindřichově Hradci Věra Mžiková.

Policisté nejprve zaparkovali před domem, pak muže zavolali, aby s ním mohli projednat přestupek. Muž ale začal policistům nadávat, do ruky vzal železnou tyč, kterou mával nad hlavou, a šel směrem k hlídce. Policisté ustoupili k vozu, muž pak ale na ně poštval svého křížence rhodeského ridgebacka slovy: "Vem si je."

"Jeho pes reagoval na tento pokyn tak, že zaútočil na zasahujícího policistu, kterému se zakousl do levé hýždě," uvedla mluvčí. Policista proti útočícímu psu použil služební zbraň, postupně na něj třikrát vystřelil. Muž i poté policistům sprostě nadával a házel po nich kamení.

Policisté pak muže zpacifikovali, nasadili mu pouta a převezli ho na obvodní oddělení policie ve Slavonicích. "Policista útokem psa utrpěl tržná poranění, která si vyžádala lékařské ošetření v nemocnici v Jindřichově Hradci s následnou pracovní neschopností," doplnila Mžiková.

Agresorovi po služebním zákroku ošetřili lékaři drobné oděrky v obličeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám