Hlavní obsah

OBRAZEM: Po srážce fiatu s kamiónem jeden mrtvý

Právo, Novinky, pno, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN
Aktualizováno

Osobní automobil Fiat Marea a kamión Iveco se střetly v pátek ráno na silnici první třídy číslo 48 u Starého Jičína. Osobní vůz přejel do protisměru, jeho řidič těžký střet s nákladním vozem nepřežil. Silnice byla přes čtyři hodiny uzavřena.

Článek

Kamión jel od Hranic směrem na Frýdek-Místek, osobní vůz v opačném směru. 27letý řidič osobního vozu přejel na čtyřproudé silnici do protisměru, těžký náraz nepřežil.

„Po nehodě zůstal fiat na silnici, Iveco přejelo do protisměru a zabodlo se do břehu u silnice,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči museli opatrně vyprostit zraněného řidiče kamiónu i tělo řidiče osobního vozu. Použili k tomu hydraulické vyprošťovací zařízení. Doprava byla odkloněna několik hodin kolem Starého Jičína.

Kamión po dopravní nehodě. Foto: HZS Moravskoslezského kraje.

Sotva dopravní policisté tragickou srážku došetřili na místě, spěchali ke sraženému chodci v Kuníně. Toho nešťastnou náhodou srazil policista Okresního policejního ředitelství v Novém Jičíně spěchající do práce.

„Zřejmě chodce přehlédl a srazil ho,“ potvrdila novojičínská policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková. Sražený muž utrpěl zranění nohou a hlavy se kterými jej sanita převezla do novojičínské nemocnice. „Dechová zkouška u řidiče alkohol vyloučila,“ dodala.

Další dva chodci zůstali ležet na cestě jen pár desítek minut poté. Na přechodu pro chodce na Suvorovově ulici v Novém Jičíně je srazil řidič favoritu. „Řidič jiného vozu dal chodcům, staršímu muži a ženě přednost. Řidič favoritu to však zřejmě přehlédl a do obou najel,“ uvedla policejní mluvčí.

„Zatímco žena vyvázla ze srážky pouze s odřeninami a pohmožděninami, muž utrpěl zranění hlavy, hrudníku, nohou a rukou,“ popsala Michálková Šálková.  

Reklama

Výběr článků

Načítám