Hlavní obsah

VIDEO: Dálnice D1 po dvou vážných nehodách stála

Novinky, ČTK, vm, jjí, pno
JIHLAVA
Aktualizováno

Dálnice D1 byla ve čtvrtek ráno mezi mezi 119. a 112. kilometrem ve směru na Prahu neprůjezdná kvůli noční nehodě dvou kamiónů, při které zemřel jeden člověk. V 7:48 ráno byl obnoven provoz. Další nehoda zastavila dálnici v obou směrech po půl osmé ráno po nehodě na 226.kilometru mezi Brnem a Vyškovem. Průjezd se podařilo obnovit alespoň částečně.

Článek

Ranní komplikace způsobil střet osobního a nákladního vozu na 22.kilometru směrem na Prahu. Vozy se střetly u středových vozidel, doprava byla přerušena v obou směrech. V místě se vytvářily kolony, vozy mohly místem projíždět jen v pravých jídních pruzích. Kolem deváté hodiny se začal provoz uvolňovat.

Odstraňování následků noční smrtelné nehody na dálnici D1.foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Noční nehoda se stala okolo jedné hodiny v noci. Policie odkláněla dopravu a doporučovala sjíždět z dálnice již na 134. kilometru na Měřín.

Odstraňování následků noční smrtelné nehody na dálnici D1.foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Dálnice byla původně uzavřena v obou směrech. Provoz ve směru na Brno byl plně obnoven v 05:34. Při nehodě zemřel jeden muž, pravděpodobně řidič kamionu.

Jeden člověk se lehce zranil. Řidiči mohli sjíždět také na exitu 119 Velký Beranov. Národní dopravní informační centrum uvedlo, že tento exit není příliš vhodný pro kamióny.

Zdroj: Novinky s využitím Mapy.cz

"Kamión ve směru na Brno byl přetažen na pražský směr a práce tam nadále pokračují. Kamion se musí odtáhnout a bude se muset také uklidit vysypané zboží," uvedl důstojník jihlavské policie.

Kamión po noční nehodě na dálnici D1. Foto: Reprofoto ČT

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám