Hlavní obsah

VIDEO: Řidička vjela na D1 u Brna do protisměru, při nehodě zemřela

– BRNO • Aktualizováno
Novinky, fia

Tragická dopravní nehoda zablokovala ve středu ráno dálnici D1 u Brna. Na 187. kilometru ve směru na Prahu se kolem 06:00 srazily dva vozy Škoda Octavia. Jedno z aut přejelo do protisměru, jeho řidička při nehodě zahynula. V 07:25 se podařilo zprůjezdnit levý jízdní pruh, na místě však řidiči narazí na kolony.

Článek

"Podle našich poznatků z místa nehody to vypadá, že jedno auto zřejmě najelo na svodidla, převrátilo se a dopadlo na další auto. Při příjezdu hasičů bylo jedno auto na kolech těžce poškozené a druhé převrácené na střechu, v něm byla nalezena mrtvá řidička," řekl Novinkám mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Zdůraznil, že přesnou příčinu nehody musí ještě vyšetřit policie.

"Ve druhém autě hasiči vyprošťovali tříčlennou posádku, dva muže a jednu ženu. Řidič byl zaklíněn, hasiči museli odstřihnout dveře," doplnil Haid.

:. Kliknutím na mapu ji zvětšíte.

foto: Mapy.cz/Novinky.cz

Podle brněnské policejní mluvčí Andrey Procházkové jelo auto, které skončilo na střeše, původně v opačném směru, tedy z Prahy do Brna. "Řidička podle prvních informací sledovala nehodu v protisměru, nevěnovala se plně řízení a přejela do protisměru," sdělila Novinkám Procházková s tím, že posádku druhého vozu převezli záchranáři do nemocnice.

Dálnice byla déle než hodinu zcela neprůjezdná. Před půl osmou se podla Haida podařilo uvolnit levý jízdní pruh. Policie odkláněla osobní auta na exitu 190 přes Bohunice. Zmatek v dopravě však bude podle Procházkové ještě v nejbližších hodinách pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám