Hlavní obsah

Za uříznutí hlavy známému soud potvrdil 18 let za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Před senátem olomouckého vrchního soudu stanul v pondělí 24letý David Hladík ze Zlechova na Uherskohradišťsku. Soudci mu vyměřili trest ve výši 18 let. Minulý rok v říjnu uřízl hlavu svému známému v domě v Traplicích na Slovácku.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

David Hladík u soudu

Článek

Krajský soud dříve Hladíkovi vyměřil výjimečný trest ve výši 18 let, proti kterému se muž odvolal a případ tak musel projednat vrchní soud. Hladík svou vinu popíral.

Podle obžaloby Hladík muži nejprve zasadil několik desítek ran nožem a sekáčkem na maso. Hlavu prý odřezával od trupu ještě za života zavražděného. Po činu uložil hlavu do igelitové tašky, chodil s ní po obci a poté ji dal do kontejneru na papír poblíž obecního úřadu.

Hladík, který v domku u oběti před činem asi 14 dní bydlel, tvrdí, že muže připravil o život někdo jiný. Hlavu zabitého vzal prý do tašky proto, že chtěl ze soucitu údajnému vrahovi pomoci s likvidací těla.

Podle rozsudku krajského soudu má obžalovaný strávit 17 let uložených za vraždu ve vězení se zvýšenou ostrahou, zbývající rok za křivé obvinění pak ve věznici s dozorem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám