Hlavní obsah

Zloděj oznámil krádež vlastního auta

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

S povedeným zlodějem měli co do činění v sobotu policisté z Brna-venkova. Hlídka strážců zákona projížděla nad ránem Dolními Kounicemi na Brněnsku, když před sebou spatřila podezřelou felicii.

Článek

„Chtěli ji zastavit, ale její řidič na světelnou výzvu reagoval tak, že šlápnul na plyn. Začala honička, jejíž první bouračka se odehrála v Malešovicích. Ujíždějící felicie tam nabourala do zahrádky. Řidiči to ale nezabránilo, aby nepokračoval v jízdě. Polní cestou ujížděl do Medlova, kde boural podruhé a začal utíkat pryč,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policisté se pustili do pronásledování divokého řidiče, ale i když několikrát varovně vystřelili do vzduchu, prchajícího muže se jim nepodařilo chytit.

V sobotu ráno se na služebně v Rajhradě ukázal mladý muž a tvrdil, že mu někdo v noci ukradl auto - Škodu Felicii. Policisté rychle zjistili, že se jedná o nabourané auto, ve kterém v noci neznámý řidič ujížděl. 

„Přivolanému kriminalistovi mladý muž dlouho pohádku vyprávět nevydržel. Pod tíhou dobře mířených otázek se mladý muž ke všemu přiznal. Byl to on, kdo ujížděl policistům. V jeho felicii policisté v noci zajistili množství součástek a zařízení, které patřily do čtyř vykradených aut z Dolních Kounic. Mladý muž se ke krádežím doznal a kradené věci mohou být předány majitelům,“ prohlásil mluvčí.

Policisté navíc zjistili, že mladík nemá řidičský průkaz. Za krádež a řízení bez řidičského oprávnění mu nyní hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám