Hlavní obsah

Rychnovská policie zatkla dva bratry podezřelé ze 70 vloupání

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU
Aktualizováno

Rychnovská policie zatkla v pátek večer dva bratry, které podezírá z nejméně 70 vloupání. Muži ve věku 27 a 31 let údajně kradli více než rok v sedmi okresech východních Čech a celkem způsobili škodu za téměř tři milióny korun. V případě odsouzení jim hrozí až osm let vězení. V neděli o tom informovala mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Foto: Novinky

Celková škoda, způsobená bratry, je odhadována na téměř tři milióny korun.

Článek

Bratři, z nichž mladší pochází z Třebechovic pod Orebem na Hradecku a starší z Mimoně na Českolipsku, se vloupávali zejména do kanceláří firem, kde kradli peníze.

"Zajímaly je hlavně trezory, příruční kovové nebo plechové pokladny a trezorové skříně," řekla Kacálková. Do objektů se podezřelí dostávali násilím - vysekáváním nebo vypalováním otvorů, vykopáváním dveří, bouráním stěn nebo prostříháváním pletiva.

Zloději se do některých firem opakovaně vraceli

Kromě peněz muži kradli i nářadí, stravenky, doklady a platební karty. Kartami pak vybírali nejrůznější finanční částky. Bratři podle policie vykrádali i sběrny druhotných surovin, z nichž kradli už vykoupený měděný materiál. Měď pak převáželi a prodávali v jiných sběrnách, zejména v severních Čechách.

Při domovních prohlídkách policie část ukradených věcí nalezla. Detektivové také zajistili nástroje, které bratři používali při vloupáních, a další důkazní materiál. Celková škoda na odcizených věcech je dosud vyčíslena na 1,8 miliónu korun, škoda na poškozených objektech přesáhla částku jednoho miliónu korun.

Mladší z bratrů dosud nebyl trestaný a podle policie se podílel na všech dosud zjištěných vloupáních. Jeho starší bratr, který již byl v minulosti dvakrát odsouzený za majetkovou trestnou činnost, se jako spolupachatel podílel na více než dvou desítkách případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám