Hlavní obsah

VIDEO: V České Lípě se zřítila část bývalého Penny Marketu

Právo, Novinky, pno, sve
ČESKÁ LÍPA
Aktualizováno

V pátek brzy ráno se v České Lípě zřítila budova bývalého Penny Marketu. Podle hasičů se na místě neměly nacházet žádné osoby. Zřítila se třetina bývalé nákupní haly. Místo prohledají přivolaní psovodi.

Článek

Areál v Žitavské ulici se zřítil kolem šesté hodiny ráno. „Objekt je údajně v rekonstrukci a v době pádu v něm neměly být žádné osoby,“ řekla mluví hasičů v Libereckém kraji Iva Michalíčková.

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícený Penny market v České Lípě Autor: Právo/Jaroslav Švehla

Lidé prohledávají trosky zřícené budovy.foto: Právo/Jaroslav Švehla

Hasiči museli uzavřít přívod plynu a elektrické energie. Pomohli také policistům v přístupu do objektu. „Při vstupu do objektu hasiči zjistili, že se zřítila přibližně třetina bývalé nákupní haly,“ doplnila Michalíčková.

Část zřícené budovy Penny Marketu.foto: Právo/Jaroslav Švehla

Na místo byli povoláni psovodi s výcvikem na vyhledávání osob zavalených v sutinách. „Ti by měli vyloučit přítomnost lidí pod troskami. Na místě jsou policisté, hasiči se vrátili na základu a v případě potřeby opět vyjedou na místo. Sutiny jsou asi na 50 metrech čtverečních,“ uzavřela Michalíčková.

Na místě zasahovali i hasiči.foto: Právo/Jaroslav Švehla

Prostřední část budovy, která se okolo šesté hodiny ráno zřítila, zkoumali statici. „Byl zde můj kolega, ale ten je už doma a v pořádku,“ řekl Právu jeden z nočních hlídačů, kteří rekonstruovanou budovu střežili.

Podle informací místního stavebního úřadu na objektu probíhala výměna střechy, na kterou se nevztahuje ohlašovací povinnost, ale dnes se měli na úřad dostavit ohledně dalších plánovaných úprav se statickým posudkem.

Případ vyšetřují na místě policisté.foto: Právo/Jaroslav Švehla

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám