Hlavní obsah

Požár pražské tržnice je pod kontrolou, příčina není známa

– PRAHA

Požár největší pražské tržnice v Libuši zůstává pod kontrolou. Část jednotek dobrovolných hasičů se po půlnoci mohla vrátit na základny, na místě stále zůstává asi 17 jednotek, které pokračují v dohašování. Řekl to operační důstojník pražských hasičů.

Článek

Večer nebyly vidět plameny ani kouř, který po celý den z areálu vycházel.

"Zatím zůstáváme na místě požáru, máme tam jednotku s osvětlovací technikou a pomáhá nám i armáda," uvedl operační důstojník. Pokud to podmínky dovolí, mělo by během dne začít vyšetřování zaměřené na příčinu vzniku požáru.

Oheň začal tržnici Sapa, patřící vietnamské společnosti, ničit ve čtvrtek po půlnoci. Hořel sklad textilu a obuvi a silný zápach byl cítit ve velké části Prahy. Hasiči si již dopoledne mysleli, že mají požár pod kontrolou, oheň se však rozšířil do východní části budovy, takže se zásah zkomplikoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasičům při požáru v Libuši pomohl policejní vrtulník

Na akci se vystřídaly stovky hasičů. Pražským kolegům pomáhaly i jednotky z Jihočeského, Plzeňského nebo Královéhradeckého kraje.

Oheň se podařilo dostat pod kontrolu až kolem 16:00, když byl nasazen speciální policejní vrtulník, který shazoval nad hořící halou vodu ze speciálního vaku. Podle mluvčího pražských hasičů Víta Pernici se jednalo o unikátní zákrok, v Praze pravděpodobně nikdy vrtulník budovu hasit nepomáhal.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry požáru tržnice v Praze

Při zásahu byli lehce zraněni dva hasiči. Jednoho podle mluvčího zasáhla padající konstrukce a utrpěl otřes mozku, druhý si poranil nohu. Oba byli odvezeni na ošetření do nemocnice, hasič s otřesem mozku byl již z nemocnice propuštěn.

Požár v asijské tržnici Sapa

Čtvrteční zásah Pernica označil za největší za poslední čtvrt století s výjimkou nedávného požáru na pražském Výstavišti, při kterém shořelo levé křídlo Průmyslového paláce.

V tržnici Sapa hoří letos již podruhé. Rozsáhlý požár zde hasiči likvidovali 7. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám