Hlavní obsah

Důchodce bloudil se zlomenou nohou několik dní v lesích u Brna

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Oblíbená výprava do lesů na houby se stala pro třiaosmdesátiletého Františka Škarka z Brna bojem o holý život. Stařík se v neděli dopoledne vydal do svého oblíbeného lesa. Jenže když ho neteř šla v úterý v Brně navštívit, nebyl stále doma a jako by se po něm slehla zem.

Článek

Teprve ve čtvrtek dopoledne byl senior nalezen v lesích u Velkého Meziříčí, vyčerpaný, se zlomenou nohou, ale živý. Čiperný důchodce se vydal do lesů mezi Ořechovem a Želešicemi na Brněnsku.

Nedělní dopoledne byl  naposledy spatřen. V úterý zburcovaní policisté okamžitě vyrazili do hvozdů na jih od Brna.

„Do celodenního pátrání nasadili několik desítek mužů, psovody se psy a jezdce na koních. Navíc jim celé odpoledne pomáhal vrtulník s termovizí,“ potvrdil policejní mluvčí Bohumil Malášek. Pátrání ale naštěstí dobře dopadlo.

Otázkou však zůstává, jak se stařík, který v lese zabloudil a zlomil si nohu, dostal několik desítek kilometrů daleko. „V současné době je v nemocničním ošetření a lékaři budou nuceni zlomenou nohu operovat. Poté policisté seniora vyslechnou a zjistí podrobnosti jeho bloudění,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám