Hlavní obsah

VIDEO: Herny v Olomouci přepadá lupič s nožem

– OLOMOUOC
Právo, Miloslav Hradil

Podruhé v krátké době byla v úterý ráno v Olomouci přepadena obsluha herny. Již 26. října napadl zatím neznámý pachatel barmanku v herně na třídě Kosmonautů, tentokrát se loupež odehrála v herně na Masarykově třídě.

Článek

V obou případech získal lupič peníze pod pohrůžkou použití nože a také krátce před přepadením navštívil hernu, zřejmě, aby obhlédl „terén.“ Pravděpodobně se jedná o stejného pachatele.

„Přepadení se stalo v úterý kolem půl osmé ráno. Pachatel maskovaný hnědou kuklou pod pohrůžkou použití nože s ostřím dlouhým zhruba patnáct centimetrů požadoval po obsluze baru vydání peněz. Žena mu z obavy o život vydala tržbu ve výši přes sto tisíc korun. Následně ji muž zavřel na záchodě a z herny odešel,“ řekla Právu ve středu olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Lupič byl asi 190 cm vysoký. Na sobě měl oblečenou vínově červenou bundu, na zadní části límce s malým nápisem, šedé kalhoty a černé boty. Byl robustní postavy, ve věku asi 35 až 40 roků. Měl tmavé vlasy.

Obsluha herny podle Vlachové uvedla, že muž stejného popisu jako pachatel byl v herně asi deset minut před přepadením. V té době měl na sobě šedé kalhoty, světle hnědé triko s tmavým pruhem na prsou a přes to béžovou bundu se šedým límcem. Měl krátké tmavé vlasy (na ježka) s většími kouty na čele.

I v herně na třídě Kosmonautů neznámý pachatel namířil 26. října krátce po poledni na barmanku nůž a požadoval vydání finanční hotovosti. Ta mu v obavě o svůj život naskládala do igelitové tašky 34 tisíce korun.

„Stejný muž byl podle barmanky v baru asi půl hodiny před tím, než k loupeži došlo. Přišel do herny, šel k ruletě a pak zase vyšel. V tu dobu v herně byli ještě tři lidé,“ uvedla policejní mluvčí. Jednalo se o muže ve věku 30 až 40 let, robustnější postavy 180 až 185 cm vysoké. Byl oblečen do tmavé bundy. Na hlavě měl zelenou čepici, kterou si pak stáhl jako kuklu.

„Policisté nyní prověřují, zda se v obou případech nejednalo o stejného pachatele. Některé indicie včetně popisu nasvědčují, že by tomu tak mohlo být,“ dodala Vlachová. Za loupež hrozí lupiči v případě dopadení až 10 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám