Hlavní obsah

Novým ředitelem dopravní policie se stal Leoš Tržil

– PRAHA • Aktualizováno

Novým ředitelem dopravních policistů je Leoš Tržil, dosavadní šéf jihomoravské dopravní policie. Novinářům to ve středu řekl náměstek policejního prezidenta pro uniformovanou policii Ivan Bílek.

Foto: Petr Horník, Právo

Nový šéf dopravní policie Leoš Tržil.

Článek

Šestatřicetiletý Tržil stál v čele jihomoravské dopravní policie tři roky. Již dříve řekl, že pokud uspěje ve výběrovém řízení na šéfa celorepublikové dopravní policie, zaměří se na kontroly nákladních aut a autobusů.

Vyslovil se i pro vytvoření policejních týmů, které budou využívat výhradně motocykly a zaměří se na motorkáře. Chce také zvýšit počet dopravních policistů.

Leoš Tržil a policejní prezident Oldřich Martinů (vpravo).foto: ČTK/René Volfík

Červíček stál v čele dopravní policie od loňského září, vedením dopravní policie byl pověřen již v srpnu. Ve funkci tehdy nahradil odvolaného Zdeňka Bambase, který vedl dopravní policii 14 let. Po Červíčkově odchodu byl dočasným vedením pověřen jeho zástupce Vladimír Stupka.

Červíček od října šéfuje pražské policii, ve funkci vystřídal Petra Želáska. Proti jmenování Červíčka prvním mužem pražské policie opakovaně vystoupil primátor hlavního města Pavel Bém. Ten požaduje vypsat na místo řádné výběrové řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám