Hlavní obsah

Plameny zachvátily dům závodníka Karla Lopraise

– NOVÝ JIČÍN • Aktualizováno
Právo, Novinky, pno, hon

Sedm jednotek hasičů likvidovalo v noci na středu požár rodinného domu v Tiché na Novojičínsku. Plameny způsobily škody za čtyři milióny korun. Nemovitost patří závodníkovi a šestinásobnému vítězi pouštního závodu Rallye Dakar Karlu Lopraisovi.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Novinky

Hasiči při likvidaci požáru.

Článek

Karel Loprais se o požáru nechtěl bavit. „Příčinu zatím neznám a nezlobte se, nemám čas,“ řekl. 

Požár se obešel bez vážnějších zranění. „Hořela sedlová střecha přízemního domku a přístavek,“ řekl mluvčí hasičů na severu Moravy Petr Kůdela. U požáru zasahovalo celkem 55 hasičů. Při příjezdu první jednotky již hořel přístavek a jeho střecha se propadla dovnitř.

„Zasažena byla také sedlová střecha nového rodinného domku, který měl zhruba 5 let po kolaudaci. Hasiči se proto zaměřili hlavně na ochranu bytové jednotky v přízemí, kterou používali majitelé a jejich syn, což se jim povedlo,“ doplnil Kůdela.

Hasiči při likvidaci požáru.HZS Moravskoslezského kraje

Oheň v polootevřeném dřevěném přístavku s krbem, který sloužil jako rekreační místo i jako garáž pro osobní automobil, zpozoroval jako první syn majitelů a zavolal okamžitě na tísňovou linku hasičů. Informaci tak hasiči obdrželi zhruba hodinu a čtvrt po úterní půlnoci.

Ženě z domku se udělalo nevolno a hasiči ji předali k ošetření na místě rychlé záchranné službě. Do ale nemocnice nejela.

Reklama

Výběr článků

Načítám