Hlavní obsah

Fanoušci Sparty ničili vagóny i autobus

Právo, hon
OSTRAVA
Aktualizováno

Fanoušci pražské Sparty při cestě na pondělní fotbalový zápas Baník-Sparta v Ostravě poškodili zařízení vlakového vagónu a také vykopli dvě okna speciálně přistaveného městského autobusu, který je přepravoval na stadión Bazaly. Ostrava zápas vyhrála 2:0.

Foto: ČTK

Policie vyvádí fanoušky ze stadiónu.

Článek

„Proto museli z autobusu vystoupit a na utkání, které začalo v 17:15, šli pěšky za asistence policie, takže se připravili o začátek zápasu,“ informoval ostravský policejní komisař Miroslav Pech. Dodal, že policie ve vlaku několik fanoušků kvůli podezření z výtržnictví legitimovala, zatím ale nebyl nikdo obviněn. Škoda půjde minimálně do desítek tisíc.

Mluvčí Českých drah Ondřej Kubala potvrdil Právu, že asi 130 fanoušků pražské Sparty cestovalo dvěma speciálními vagóny, které byly připojeny k mezinárodnímu rychlíku.

Sparťanští fanoušci vhodili během zápasu na hrací plochu dýmovnici. (Repro ČT)

„Před Ostravou-Svinovem odpálili ve vagónu dýmovnici. Byla zničená sedačka a byl zjištěn také promáčklý strop. Škoda bude vyčíslena až v úterý podle toho, v jakém stavu se vagóny vrátí do Prahy,“ řekl Kubala.

Během utkání fanoušci Sparty vhodili na hrací plochu dýmovnici, proto musela být hra na několik minut přerušena.

Po skončení fotbalového zápasu se fanoušci relativně pokojně rozešli, tvrdé jádro sparťanských rowides autobusy převezly zpět na nádraží. „Došlo tam k jednomu drobnějšímu incidentu, kdy byl jeden z fanoušků Baníku kvůli šarvátce převezen na služebnu,“ dodal policista. Po dvacáté hodině pak fanoušci odjížděli vlakem zpět do Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám